Ardei umpluţi

25 iulie 2016   Mese festive

Un aperitiv absolut delicios pentru ocazii deosebite.

Ingrediente 4 ardei graşi roşii

Pentru umplutura 1

2 conserve ton

50 g măsline verzi cu ardei, feliate

2 fire ceapă verde

Pentru umplutura 2

200 g brânză de burduf

½ ardei gras galben

½ ardei gras verde

frunzele de la 1 fir ceapă verde

1 ceapă roşie

Pentru decor

frunze de busuioc

Mod de preparare

Speli ardeii, îi tai pe jumătate şi îi cureţi de seminţe şi nervuri, păstrând cotorul şi codiţa. Pentru prima umplutură, scurgi bine tonul, apoi îl amesteci cu feliile de măsline şi ceapa verde tocată.

Pentru a doua umplutură, amesteci brânza de burduf cu frunze de ceapă verde tocate, ardei gras galben şi verde şi ceapă roşie, tăiate mărunt. Păstrezi puţin din fiecare, pentru ornat.

Umpli jumătăţile de ardei curăţate cu ambele umpluturi şi laşi la rece. Când serveşti, ornezi cu frunze de busuioc.

Mai multe