Ardei umpluţi cu ouă
Ştiai că anumite enzime care se găsesc în ardeiul gras protejează ochiul de cataractă şi de degenerescenţa maculară, afecţiuni care apar odată cu înaintarea în vârstă? În plus, substanţele care se află în compoziţia ardeilor graşi reduc colesterolul rău, ţin sub control glicemia şi estompează durerea.
Ingrediente 4 ardei graşi verzi 3 ouă fierte 200 g brânză proaspătă 1 ardei gras roşu 100 g şuncă 1 legătură pătrunjel chifle din făină integrală unt
Mod de preparare
Cureţi ardeiul gras roşu şi-l toci. Tai ouăle bucăţi, împreună cu şunca. Adaugi brânza şi amesteci până se omogenizează. La final, pui pătrunjelul tocat. Speli ardeii verzi, îi cureţi de seminţe, le îndepărtezi capacul şi-i umpli.
Îi împachetezi în folie de plastic şi îi dai la rece 2-3 ore, după care-i tai felii. Serveşti cu chifle unse cu puţin unt.