Aripioare de pui în stil coreean

30 iunie 2014   Mese festive

Aceste aripioare aromate şi iuţi sunt perfecte pentru o petrecere cu prietenii! Invită-i să vă desfătaţi!

Ingrediente

Pentru pui

1 ½ aripioare de pui 3 albuşuri de ou 2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 lingură sare de mare

Pentru sos

¼ cană sos soia

¼ cană suc de mere

1 lingură oţet din orez

1 lingură ulei de susan

2 bucăţi ardei iute, tocat mărunt

1 lingură seminţe de susan prăjite

1 căţel de usturoi, tocat

½ linguriţă ghimbir proaspăt tocat

1 ceapă, tocată mărunt

Mod de preparare

Într-un bol amestecă albuşurile de ou, bicarbonatul de sodiu şi sarea de mare.

Adaugă puiul şi lasă-l la marinat pentru 6 ore.

Pregăteşte un grătar pe care îl vei pune deasupra unei tigăi. Pune puiul pe grătar. Apoi pune tigaia la frigider şi las-o timp de 24 de ore descoperită pentru a te asigura că puiul este uscat înainte de a fi băgat la cuptor.

Pune grătarul în mijlocul cuptorului preîncălzit şi lasă puiul la gătit timp de 30-35 minute sau până când crusta devine crocantă. În timp ce se găteşte, învârte puiul la fiecare 10 minute.

Scoate carnea din cuptor şi lasă-l să se răcească 5 minute înainte de a-l servi.

Amestecă ingredientele pentru sos. Serveşte puiul cu acest sos.

sursa: www.angsarap.net

Mai multe