Aripioare de pui în stil coreean
Aceste aripioare aromate şi iuţi sunt perfecte pentru o petrecere cu prietenii! Invită-i să vă desfătaţi!
Ingrediente
Pentru pui
1 ½ aripioare de pui 3 albuşuri de ou 2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 lingură sare de mare
Pentru sos
¼ cană sos soia
¼ cană suc de mere
1 lingură oţet din orez
1 lingură ulei de susan
2 bucăţi ardei iute, tocat mărunt
1 lingură seminţe de susan prăjite
1 căţel de usturoi, tocat
½ linguriţă ghimbir proaspăt tocat
1 ceapă, tocată mărunt
Mod de preparare
Într-un bol amestecă albuşurile de ou, bicarbonatul de sodiu şi sarea de mare.
Adaugă puiul şi lasă-l la marinat pentru 6 ore.
Pregăteşte un grătar pe care îl vei pune deasupra unei tigăi. Pune puiul pe grătar. Apoi pune tigaia la frigider şi las-o timp de 24 de ore descoperită pentru a te asigura că puiul este uscat înainte de a fi băgat la cuptor.
Pune grătarul în mijlocul cuptorului preîncălzit şi lasă puiul la gătit timp de 30-35 minute sau până când crusta devine crocantă. În timp ce se găteşte, învârte puiul la fiecare 10 minute.
Scoate carnea din cuptor şi lasă-l să se răcească 5 minute înainte de a-l servi.
Amestecă ingredientele pentru sos. Serveşte puiul cu acest sos.
sursa: www.angsarap.net