Aspic în ouă
Masa de Paşte plină de bucate alese este semn de bunăstare. Încearcă şi tu reţeta de aspic în ouă.
Ingrediente ● 5 ouă ● 1 morcov fiert ● ½ ţelină fiartă ● 1 ardei gras roşu ● 1 pliculeţ gelatină ● 5 fire mărar ● 50 g şuncă ● 50 g boabe de porumb bine scurse ● 150 ml supă de curcan sau pui ● salată verde
Cu vârful unui cuţit bine ascuţit înţepi cu grijă coaja ouălor, apoi lărgeşti uşor orificiul şi răstorni conţinutul. Albuşurile şi gălbenuşurile le poţi folosi
la un alt preparat. Speli bine interiorul cojilor de ouă şi le usuci, apoi le laşi deoparte. Faci cubuleţe şunca, morcovul, ţelina şi ardeiul. Speli şi usuci firicelele de mărar.
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o combini cu supa caldă. Pui în fiecare coajă de ou câteva boabe de porumb, câte un firicel de mărar, câteva cubuleţe de ardei, de şuncă, de ţelină şi de morcov. Torni supa şi aşezi ouăle într-un cofraj, apoi le dai la frigider peste noapte. Le descojeşti şi le serveşti pe pat de salată verde.