Baclava

22 octombrie 2015   Mese festive

Baclavaua este acel desert de care nu te saturi niciodată. Doar că, având mult zahăr, te mai gândeşti puţin înainte de a mânca o porţie în plus.

Ingrediente (30 bucăţele)

250–300 g foi de plăcintă 150 g margarină 250 g miez de nucă 1 linguriţă scorţişoară 200 g zahăr 120 g miere 150 ml apă esenţă de rom

Mod de preparare

Nucile se macină şi se amestecă cu scorţişoara, iar amestecul se împarte în 2 părţi egale. Se topeşte margarina. Se pune o foaie în tavă, se unge cu margarină, şi se repetă operaţiunea până se consumă prima treime de foi. Peste foi se pune jumătate din nucile măcinate. Pentru ultimele straturi se păstrează foi întregi.

Peste nuci se aşază a doua treime de foi, procedând la fel. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate. Se acoperă cu ultima treime de foi unse. Se acoperă tava cu un şervet şi se ţine la frigider 30 de minute. Se porţionează baclavalele şi se coc în cuptorul încins aproximativ 25 de minute.

Apa şi zahărul se fierb la foc mic. Când au clocotit, se adaugă mierea, se lasă să fiarbă, apoi se adaugă esenţa de rom. Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor.Se servesc reci.

Mai multe