Banane coapte, cu ciocolată – Reţeta simplă

18 mai 2017   Mese festive

Îţi place să îţi răsfeţi prietenii şi familia cu deserturi delicioase? Atunci trebuie să încerci această reţetă extrem de uşoară. Este un desert simplu, gustos, recomandat tuturor pofticioşilor, precum şi celor care se declară fanii înrăiţi ai ciocolatei. În doar 30 de minute, desertul este gata, iar tu îl vei putea servi la mesele festive.

Banane coapte, cu ciocolată – Ingrediente (4 porţii)

4 banane 50 g ciocolată neagră (cu 75% conţinut de cacao) 30 g zahăr brun 1 lămâie 1 portocală îngheţată de vanilie, opţional

Preparare

Dai prin răzătoare coaja de la lămâie şi de la portocală. Storci sucul de la amândouă şi le amesteci cu zahărul brun. Preîncălzeşti grătarul sau tigaia grill. Tai ciocolata grosier.

Frigi bananele cu tot cu coajă, până devin negre la exterior şi moi la interior. Le tai pe lungime şi le umpli cu ciocolată tocată. Le ţii pe grătar încă 5 minute. Le stropeşti cu amestecul de zahăr şi suc de lămâie şi de portocală. Le serveşti fierbinţi, cu o cupă de îngheţată de vanilie, dacă doreşti.

Sursa: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Mai multe