Bărcuțe cu castraveți și creveți

10 septembrie 2024   Mese festive

Bărcuțele cu castraveți și creveți sunt o gustare elegantă, răcoritoare și ușor de preparat, perfectă pentru aperitive sau un bufet rece.

Ingrediente

600 g castraveți

200 g creveți decorticați

200 g orez pentru sushi

2 linguri oțet de orez

1 lingură zahăr

sare

3 linguri maioneză

1-2 linguri sos chili

ceapă tocată fin

2 linguri semințe de susan, prăjite

sos de soia, pentru servire

Mod de preparare

Speli orezul sub jet de apă rece până când apa devine limpede și îl gătești conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-un bol mic, amesteci oțetul de orez, zahărul și sarea până când se dizolvă complet.Torni amestecul de oțet peste orezul fierbinte și amesteci încet pentru a acoperi orezul. Lași să se răcească la temperatura camerei.

Tai castraveții pe lungime în jumătate și scoți semințele cu ajutorul unei lingurițe, pentru a crea un spațiu în mijloc, formând bărcuțele.Fierbi creveții 3- 4 minute până devin opaci, apoi îi scurgi și îi lași să se răcească.

Într-un bol mic, amesteci maioneza cu sosul iute.

Asamblezi bărcuțele pe un platou: pui o lingură de orez în fiecare bărcuță, presând ușor pentru a se fixa. Așezi creveții și îi stropești cu sosul de maioneză și chili. Decorezi cu ceapa tocată și cu semințele de susan prăjite. Le servești cu sos de soia alături.

Mai multe