Bavareză cu vanilie şi ciocolată

17 septembrie 2014   Mese festive

Vanilie şi ciocolată! Ce combinaţie reuşită şi ademenitoare! Nimic nu o poate întrece!

Ingrediente

Pentru blat

2 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri făină

Pentru cremă

500 ml lapte

2 plicuri gelatină

4 ouă

200 g zahăr

500 ml frişcă

200 g ciocolată

1 fiolă esenţă de vanilie ( sau un baton)

Pentru glazură

100 g zahăr

100 ml lapte

50 g unt

Mod de preparare

Pentru blat se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă tare. SE adaugă zahărul, se mai bate puţin şi se pune făina. Se unge o tavă de cozonac mare cu ulei şi se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor pentru 15 minute.

Se amestecă laptele cu zahărul, ouăle, esenţa de vanilie şi se fierbe pe bain-marie până devine o cremă consistentă. Crema se împarte în două, iar într-una se adaugă ciocolata topită.

Gelatina se pune la înmuiat 10 minute, după care se adaugă în creme. Când cremele s-au răcit se adaugă frişca bătută (care a fost împărţită în două).

Pentru glazură se topeşte zahărul până se caramelizează, se adaugă laptele şi untul şi se fierbe până se îngroaşă.

Se aşază în tava de cozonac folie de plastic, se pune blatul, crema de ciocolată, cea de vanilie şi deasupra se toarnă glazura de caramel. Se dă la frigider pentru 2 ore.

Mai multe