Bezea cu nucă şi ciocolată

3 septembrie 2018   Mese festive

O reţetă pe care cu siguranţă o vei îndrăgi şi păstra pentru ocazii speciale. Ai nevoie de foarte puţine ingrediente pentru a face bezeaua cu nucă.

Ingrediente: 2 albuşuri 1 praf de sare 100 g zahăr 1 linguriţă de extract de vanilie 200 g nuci, tocate 60 g ciocolată, mărunţită bine

Mod de preparare:

Încingi bine cuptorul. Pui hârtie de copt pe fundul tăvii în care vei coace bezelele.

Baţi bine albuşurile cu praful de sare, până se întăresc. Adaugi treptat zahărul şi vanilia. Încorporezi nucile şi bucăţile de ciocolată.

Iei cu lingura cantităţi mici din compoziţie şi le transferi în tavă. Dai la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit. Scoţi tava din cuptor şi laşi bezelele să se răcească complet înainte de a le scoate din tavă.

Poţi să păstrezi deliciile cu nucă şi ciocolată într-un recipient închis etanş.

Sursa:

http://allrecipes.co.uk/recipe/29253/walnut-meringues.aspx

Foto:

https://i1.wp.com/www.mdfoodie.net/wp-content/uploads/2013/03/Meringues-with-Walnuts-and-Chocolate.jpg

Mai multe