Biftec tartar
Biftecul este preluat din engleză şi înseamnă carne de vită (beef), friptură (steack) şi tartar care vine de la poporul tătar, de origine turcă. Încearcă biftecul acasă şi cu siguranţă va fi preferatul tău!
De ce ingrediente ai nevoie pentru biftec 1 kg carne tocată de vită 150 g ceapă 150 g pesmet 2 ouă 1 legătură pătrunjel 6 frunze de mentă 1 lingură oregano sare piper 50 ml ulei de măsline 50 ml ulei de floarea soarelui
Curăţă şi taie ceapa. Mărunţeşti menta şi pătrunjelul. Pui într-un castron carnea tocată de vită, ceapa, ouăle, pesmetul, pătrunjelul, menta, oregano şi uleiul de măsline, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci compoziţia până se omogenizează. Formezi 5 hamburgeri mari. Încingi uleiul de floarea soarelui într-o tigaie şi pui hamburgerii la prăjit, îi întorci din când în când, până se rumenenesc. Îi scoţi pe o farfurie şi îi serveşti cu chiflă sau cu o garnitură.