Biscuiţi Anzac cu fulgi de cocos, reţetă australiană

16 mai 2017   Mese festive

Încearcă şi tu această reţetă tradiţională australiană. Biscuiţii Anzac sunt delicioşi şi îţi oferă o doză bună de energie, în orice moment al zilei.

Biscuiţi Anzac - Ingrediente

150 g făină 100 g fulgi de ovăz 100 g fulgi de cocos 100 g zahăr brun 50 g zahăr pudră 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 175 g unt 2 linguri miere 25 g stafide sau merişoare, opţional

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 170 °C şi tapetezi tăvile de copt. Combini toate ingredientele solide (făina, fulgii de ovăz, fulgii de cocos, zahărul brun, zahărul pudră şi bicarbonatul de sodiu) într-un vas mare şi le amesteci până.

Amesteci untul şi mierea într-o cratiţă, la foc mediu, până când se topeşte untul. Torni compoziţia de unt şi miere în vasul cu celelalte ingrediente şi amesteci bine, ca să se combine. Dacă vrei, adaugi stafide sau merişoare uscate.

Formezi biscuiţii din aluat, dându-le formă rotundă, şi îi aşezi în tăvi, la distanţă de 5 cm. Dai la cuptor aproximativ 10-15 minute, până se rumenesc uşor, şi laşi biscuiţii să se răcească în tavă aproape 10 minute.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Mai multe