Biscuiţi imperiali
Fragezi şi cu o textură asemănătoare fursecurilor, biscuiţii imperiali acompaniază perfect o ceaşcă de ceai sau de cafea.
De ce ai nevoie pentru biscuiţii imperiali
220 unt
100 g zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
250 g făină
½ linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
Pentru glazură
½ cană gem de căpşuni
400 g zahăr pudră
cireşe confiate
Cum se prepară biscuiţii imperiali
Mixează untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporează făina şi scorţişoara şi amestecă. Dacă este prea moale compoziţia mai adaugă puţină făină. Înfăşoară aluatul în folie alimentară şi dă-l la frigider pentru o oră.
Aşază hârtie de copt într-o tavă de cuptor. Întinde aluatul şi decupează-l în biscuiţi de aproximativ 5 mm grosime, pe care să-i înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dă tava la frigider 15 minute, după care bag-o la cuptor alte 15 minute.
Pentru glazură, amestecă zahărul pudră cu 1 praf de sare şi suficientă apă încât să devină uşor lichidă. Întinde glazura peste o parte din biscuiţi şi las-o să se întărească. Unge cu gem restul de biscuiţi şi lipeşte-i cu biscuiţii glazuraţi.
Pune deasupra câte o jumătate de cireaşă confiată.
Sursa foto http://www.notquitenigella.com