Biscuiţi imperiali

22 aprilie 2015   Mese festive

Fragezi şi cu o textură asemănătoare fursecurilor, biscuiţii imperiali acompaniază perfect o ceaşcă de ceai sau de cafea.

De ce ai nevoie pentru biscuiţii imperiali

220 unt

100 g zahăr

3 plicuri zahăr vanilat

250 g făină

½ linguriţă scorţişoară

1 praf de sare

Pentru glazură

½ cană gem de căpşuni

400 g zahăr pudră

cireşe confiate

Cum se prepară biscuiţii imperiali

Mixează untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporează făina şi scorţişoara şi amestecă. Dacă este prea moale compoziţia mai adaugă puţină făină. Înfăşoară aluatul în folie alimentară şi dă-l la frigider pentru o oră.

Aşază hârtie de copt într-o tavă de cuptor. Întinde aluatul şi decupează-l în biscuiţi de aproximativ 5 mm grosime, pe care să-i înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dă tava la frigider 15 minute, după care bag-o la cuptor alte 15 minute.

Pentru glazură, amestecă zahărul pudră cu 1 praf de sare şi suficientă apă încât să devină uşor lichidă. Întinde glazura peste o parte din biscuiţi şi las-o să se întărească. Unge cu gem restul de biscuiţi şi lipeşte-i cu biscuiţii glazuraţi.

Pune deasupra câte o jumătate de cireaşă confiată.

Sursa foto http://www.notquitenigella.com

http://www.notquitenigella.com

Mai multe