Biscuiţi „steluţă“

25 decembrie 2013   Mese festive

Sorcova, vesela, să trăiţi, să-mbătrâniţi... Obţinute din făină, scorţişoară, zahăr, cacao şi ciocolată, delicioasele prăjiturele pe care ţi le propunem vor face deliciul micuţilor colindători care-ţi vor trece pragul.

Porţii 1 tavă Preparare 1h10’ Dificultate mică

Ingrediente:

Pentru aluat

75 g unt la temperatura camerei

50 g zahăr

coaja rasă de la o lămâie

1 lingură zeamă de lămâie

40 g brânză grasă de vaci

150 g făină

1 praf sare

½ linguriţă scorţişoară

Pentru glazură

1 albuş

200 g zahăr pudră

2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Amesteci untul, zahărul şi coaja de lămâie cu o lingură de lemn sau cu mixerul. Adaugi zeama de lămâie, brânza, făina în ploaie, sarea şi scorţişoara. Încorporezi bine până obţii un aluat omogen. Dai aluatului o formă de bilă, îl înfăşori în folie de plastic şi îl laşi la frigider o jumătate de oră. Apoi îl întinzi cu sucitorul.

Decupezi aluatul în formele dorite de tine. Încingi cuptorul. Aşezi biscuiţii într-o tavă tapetată. Îi laşi la copt 12-15 minute sau până devin galben-arămii. Separat, prepari glazura bătând un albuş cu mixerul. Când a devenit spumă, adaugi zahărul pudră şi zeama de lămâie. Continui să baţi bine, timp de câteva minute. Ungi fiecare biscuit şi serveşti numai după ce s-a întărit glazura.

Mai multe