Brioşe cu afine şi lapte bătut

2 august 2017   Mese festive

Brioşe calde, aburinde, servite cu un pahar de limonadă rece. Am reuşit să te ispitim? Atunci nu-ţi mai rămîne decât să prepari aceste delicioase brioşe cu afine.

De ce ai nevoie pentru brioşe

250 g făină

1 linguriţă praf de copt

¾ linguriţă bicarbonat

1 praf de sare

coaja de la 1 lămâie

100 g unt

100 g zahăr brun

1 ou

100 ml iaurt

3 linguriţe esenţă de vanilie

150 ml lapte bătut

150 g afine

3 linguri gem de afine

Cum se prepară brioşele

Dai drumul la cuptor. Combini afinele spălate cu gemul şi o lingură de făină. Separat, amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi coaja de lămâie.

În alta vas, baţi untul cu zahărul brun până când capătă o consistenţă cremoasă. Pui oul, iaurtul şi esenţa de vanile. Încorporezi în unt o treime din făină, jumătate din laptele bătut, restul de făină şi laptele bătut şi omogenizezi. Pui afinele şi torni compoziţia în forme cu hârtie de brioşe.

Dai brioşele la cuptor 20-25 de minute, până când trec testul scobitorii.

Sursa http://www.kristinkitchen.com

http://www.kristinkitchen.com

Mai multe