Brioşe cu ciocolată şi frişcă

12 februarie 2016   Mese festive

Ce ziceţi de-o reţetă de brioşe tocmai potrivite pentru Valentine's Day.

Ingrediente:

70 g ciocolată neagră 190 g făină 1 linguriţă praf de copt 30 g cacao 45 g zahăr 1 ou 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 lingură esenţă de vanilie 190 ml lapte 3 linguri ulei 300 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o dai deoparte. Amesteci într-un vas făina, praful de copt, cacaua şi zahărul. Separat, baţi oul, esenţa de vanilie, coaja de lămâie, laptele şi uleiul.

Adaugi ciocolata topită şi omogenizezi. Torni compoziţia peste amestecul de făină şi amesteci până devine omogenă. Încingi cuptorul.

Tapetezi formele de brioşe cu coşuleţe de hârtie. Torni compoziţia în fiecare formă. Le aşezi pe toate într-o tavă şi le laşi la cuptor 20-25 de minute. Pentru ornat, baţi frişca lichidă şi foloseşti un poş atunci când modelezi pe fiecare prăjitură.

Dacă vrei, poţi orna cu inimioare decupate din cremă fondant colorată cu coloranţi alimentari.

Mai multe