Brioşe cu piersici
3 aprilie 2015
Mese festive
Se pot prepara atât cu piersici proaspete, cât şi cu cele din compot. O sa vezi cât de bune sunt brioşele cu piersici.
De ce ai nevoie pentru brioşe cu piersici
› 80 g unt › 250 g făină › 2 ouă mari › 160 g iaurt › 150 g zahăr › 1 esenţă de vanilie › 1 plic praf de copt › 2 linguri seminţe de mac › 2-3 piersici
Cum se prepară brioşele cu piersici
Amesteci făina cu praful de copt, apoi adaugi iaurtul, macul, untul şi mixezi bine.
Baţi ouăle cu zahărul, le adaugi în compoziţia cu făină, pui esenţa de vanilie şi omogenizezi bine.
Piersicile le înjumătăţeşti, le cureţi de sâmburi şi le tai felii subţiri. Pui în fiecare formă de brioşe câte două linguri de compoziţie şi aşezi deasupra câte trei felii de piersici. Le aşezi pe toate într-o tavă unsă şi tapetată şi le dai la cuptor pentru 25-30 de minute.