Brioşe cu vanilie şi mascarpone
Cu o consistenţă şi un gust ca de cozonac, aceste brioşe împletite cu vanilie şi mascarpone sunt ideale pentru un mic dejun târziu. Şi nici nu sunt greu de preperat!
De ce ai nevoie pentru brioşe cu vanilie şi mascarpone
8 g drojdie proaspătă
20 g smântână
300 g făină
2 ouă
1 praf de sare
50 g zahăr
130 g mascarpone
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 ou, pentru uns
Cum se prepară brioşe cu vanilie şi mascarpone
Freci drojdia cu smântâna şi puţină făină şi laşi maiaua să crească. Pui maiaua peste făina cernută, adaugi ouăle şi începi să frămânţi. Încorporezi treptat zahărul, apoi sarea, esenţa de vanilie şi crema de mascarpone. Când aluatul nu se mai ţine de degete îl laşi să crească până când îşi dublează volumul. Împarţi aluatul în bucăţi egale, pe care le aşezi în forme de brioşe. Le ungi cu ou şi le dai la cuptor până când se rumenesc.