Brioşe cu zmeură

18 aprilie 2016   Mese festive

Înainte de a face aceste brioşe cu zmeură, cerne făina. Acestea vor ieşi mai pufoase şi nu vei risca să găseşti impurităţi în cocă.

Ingrediente

120 g unt moale 1 cană zahăr 2 ouă 1 pahar de lapte esenţă de vanilie 1 cană făină ½ linguriţă praf de copt ½ linguriţă bicarbonat 1 praf de sare frişcă pentru ornat 1 ceaşcă de zmeură

Mod de preparare

Mixezi untul până devine pufos, adaugi zahărul, amesteci şi pui, pe rând, ouăle, laptele şi esenţa de vanilie, mixând încontinuu.Separat combini făina, praful de copt, sarea şi bicarbonatul. Torni, în ploaie, peste ingredientele umede, ingredientele uscate, amestecând uşor, de sus în jos, şi adaugi zmeura. Continui să amesteci având grijă să nu zdrobeşti fructele.

Torni compoziţia în forme de brioşe şi dai la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Când le serveşti, le poţi orna cu frişcă bătută şi cu zmeură.

foto: profimedia

Mai multe