Brioşe de şampanie

22 octombrie 2015   Mese festive

În zilele festive, de pe masă nu poate lipsi un desert pe măsură. Şi dacă te obicei tortul era dulcele preferat, noi îţi recomandăm brioşele de şampanie.

De ce ai nevoie pentru brioşe de şampanie

Pentru brioşe

350 g făină

200 g zahăr

1 linguriţă praf de copt

sare

150 g unt

3 albuşuri

1 lingură extract de vanilie

100 g smântână

100 ml şampanie

Pentru glazură

200 g unt

400 g zahăr pudră

5 linguri şampanie

Cum se prepară brioşele de şampanie

Dă drumul la cuptor. Amestecă făina cu sarea şi praful de copt. Încorporează untul la temperatura camerei, albuşurile, vanilia, smântâna, zahărul şi şampania. Când s-au omogenizat ingredientele, toarnă compoziţia în forme de brioşe, până la jumătatea lor. Dă brioşele la cuptor până trec testul scobitorii.

Pentru glazură, mixează untul cu jumătatea din cantitatea de zahăr, adaugă şampania şi după ce s-au omogenizat ingredientele pune restul de zahăr. Ornează brioşele cu glazură.

Sursa foto http://recipesnfood.com

http://recipesnfood.com

Mai multe