Bruschete cu ciuperci şi usturoi

30 mai 2016   Mese festive

Aceste bruschete cu ciuperci şi usturoi sunt incredibil de aromate şi gustoase. Ele sunt astfel aperitivul perfect pentru a-l servi la o petrecere sau la o adunare în familie. Foloseşte ce tip de ciuperci vrei şi adaugă ce fel de condimente îţi sunt pe plac.

Bruschete cu ciuperci şi usturoi - Ingrediente (14 bruschete)

1 baghetă ulei de măsline 4 - 6 căţei de usturoi rumeniţi şi zdrobiţi 1 căţel de usturoi, crud 600 grams ciuperci, tocate 6 crenguţe de cimbru 1 linguriţă oţet balsamic sare piper 1 linguriţă zeamă de lămâie pătrunjel proaspăt

Bruschete cu ciuperci şi usturoi - Mod de preparare

Pentru a rumeni usturoiul, încingi cuptorul la 220C. Le tai capetele căteilor de usturoi şi presari ulei de măsline. Laşi în cuptor 30-35 de minute până se mai înmoaie şi devine arămiu.

Dai focul mai mic. Tai bagheta în felii groase de 3 cm şi le ungi cu ulei de măsline. Coci feliile de baghetă în cuptor 10 minute, până devin crocante şi aurii. Tai usturoiul crud în jumătate şi freci cu el fie care felie caldă.

Într-o cratiţă mare, sotezi ciupercile, usturoiul rimenit, cimbrul şi oţetul balsamic până când ciupercile se micşorează în volum, iar apa lăsate de ele este absorbită. Închizi focul şi încorporezi zeama de lămâie. Gustă şi asezonează cu sare şi piper. Ia câte o lingură din amestec şi pune pe fiecare felie. Serveşte-le calde şi garnisite cu pătrunjel proaspăt.

sursa: http://www.cearaskitchen.com/

Mai multe