Bruschete cu pate de ciuperci
Bruschetele cu pate de ciuperci sunt aperitivul perfect pentru a-l servi la o petrecere sau la o adunare în familie.
Ingrediente
300 g ciuperci champignon
1 ceapă
4 felii de pâine
2 căței de usturoi
2 linguri unt
sare și piper negru, măcinat
2 ciuperci, pentru ornat
1 linguriță ulei de măsline
1 legătură verdeață, după gust
Mod de preparare
Cureți și tai ciupercile felii subțiri. Tai ceapa și usturoiul fin și le călești cu o lingură de unt, într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi ciupercile tăiate și le gătești 10-15 minute, până se înmoaie, iar apa se evaporă. Condimentezi cu sare și piper. Transferi amestecul într-un blender și îl mixezi, dar nu foarte fin, ci cât să mai rămână și mici bucăți de ciuperci. Pentru o textură cremoasă, adaugi o lingură de unt. Lași pateul la răcit într-un bol.
Într-o altă tigaie, încălzești o linguriță de ulei de măsline, adaugi ciupercile tăiate și le gătești până devin aurii și moi, 5-7 minute. Condimentezi cu sare și piper după gust.
Prăjești feliile de pâine, întinzi pateul de ciuperci și apoi așezi câteva felii de ciuperci gătite deasupra. Decorezi cu verdeață proaspătă.