Budincă de brânză cu stafide
Pentru invitaţi speciali, trebuie un desert special.
Ai nevoie de
1 kg brânză de vaci bine scursă 6 ouă 300 g zahăr 1 lingură praf de copt 2 linguri suc lămâie coaja rasă de la 1 portocală 100 ml smântână 1 lingură esenţă de vanilie 2 plicuri zahăr vanilat 100 g stafide 1 linguriţă esenţă de rom 50 g unt 5 linguri lapte 1 praf de sare
Mod de preparare
Combini laptele cu esenţa de rom şi pui stafidele la înmuiat. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci brânza cu gălbenuşurile, untul, zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Adaugi coaja rasă de portocală, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi smântâna. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în crema de brânză. La sfârşit adaugi stafidele. Tapetezi o formă rotundă cu fund detaşabil cu făină şi unt, torni compoziţia şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil aproximativ 40 de minute.