Budincă de ciocolată cu frişcă – Desertul delicios al zilelor de iarnă
Ce poate fi mai delicios decât o porţie de budincă de ciocolată caldă cu frişcă, într-o zi friguroasă de iarnă? Încearcă şi tu reţeta noastră.
Ingrediente
3 linguri unt 120 g ciocolată cu lapte, bucăţele 30 g ciocolată neagră, bucăţele 700 ml lapte 200 g zahăr 40 g pudră de cacao 3 linguri amidon 3 ouă + 1 gălbenuş 60 g smântână 1 linguriţă esenţă de vanilie frişcă, după gust ciocolată rasă
Mod de preparare – Budincă de ciocolata cu frişcă
Topeşri untul pe baie de aburi, apoi îl amesteci cu ciocolata până la omogenizare. Încălzeşti laptele şi îl combini cu o treime din zahăr. Într-un bol, combini restul de zahăr cu pudra de cacao şi amidonul. Amesteci cu ouăle şi smântâna. Încorporezi treptat jumătate din cantitatea de lapte cald, apoi torni compoziţia peste laptele luat de pe foc, amestecând constant.
Laşi să dea în clocot, apoi transferi într-un vas. Combini cu ciocolata topită şi esenţa de vanilie până la omogenizare. Laşi să se răcească puţin şi torni budinca în boluri mai mici. Decorezi cu frişcă şi ciocolată rasă.