Budincă de cireşe şi cremă de brânză
Cireşele câştigă din ce în ce mai mult teren în această perioadă, convieţuind cu căpşunile care însă sunt pe terminate. Noi avem o reţetă gustoasă de budincă de cireşe şi cremă de brânză, în care evident că poţi înlocui cireşele cu vişine, ori caise.
Budincă de cireşe şi cremă de brânză - Ingrediente
500 g brânză dulce de vaci 6 ouă 200 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la o lămâie 1 praf de sare 400 ml lapte 1 baghetă 300 g cireşe 3 linguri unt
Budincă de cireşe şi cremă de brânză - Mod de preparare
Brânza scursă bine se amestecă cu trei ouă, zahărul pudră, zahărul vanilat şi coaja de lămâie rasă. Laptele se amestecă cu trei ouă şi un praf de sare. Bagheta se taie felii potrivit de subţiri şi se înmoaie, pe rând, în amestecul de lapte cu ouă. Cireşele se spală, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs. Se unge şi se tapetează un vas termorezistent, se pun pe fund câteva felii de baghetă, se toarnă crema de brânză şi se aşază, intercalat, felii de baghetă. Se împrăştie cireşele peste crema de brânză, se stropeşte totul cu unt topit şi se introduce vasul în cuptorul încins la 160° C pentru 30-40 de minute. Serveşti caldă budinca de cireşe şi cremă de brânză