Budincă de dovleac, la pahar

14 octombrie 2016   Mese festive

Budinca de dovleac cu frişcă şi sos caramel este unul dintre cele mai bune şi mai simple deserturi de sezon.

Ingrediente

1/2 cană zahăr brun sare 1/4 cană amidon de porumb 2 căni lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 ou 3/4 cană piure de dovleac 1/2 linguriţă condimente pentru dovleac

1 cană frişcă lichidă

1/4 cană zahăr pudră

1 inguriţă vanilie

sos caramel

Mod de preparare

Într-o oală medie amesteci zahărul, amidonul şi un praf de sare. Torni laptele şi esenţa de vanilie, amesteci, apoi adaugi oul. Amesteci bine până se omogenizează. Laşi pe foc mediu, amestecând continuu, pânţ când se formează bule mari în centrul vasului. Dai focul mic, şi mai laşi 1 minut. Dai la o parte.

Treci compoziţia prin sită, într-un vas de mărime medie. Foloseşte o lingură sau o spatulă de silicon pentru a presa pasta prin sită. Amesteci, apoi, cu piureul de dovleac şi condimentele pentru dovleac.

Împarţi în vase pentru servit. Acoperi cu o folie de plastic şi dai la rece câteva ore.

Pentru frişcă, amesteci frişca lichidă, zahărul pudră şi esenţa de vanilie într-un vas mediu. Baţi până se întăreşte. Foloseşti imediat sau dai la rece.

Pune frişca peste crema de dovleac, nivelează şi apoi adaugă un strat de sos de caramel.

http://www.bakedbyrachel.com/

Mai multe