Bulete de brânză şi caşcaval
Brânza şi caşcavalul fac casă bună în multe preparate culinare, aşa că dacă ai poftă de ceva delicios, simplu şi rapid, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Aceste bulete (preparate de formă sferică) te vor ispiti imediat ce le vei gusta, mai ales dacă le combini cu un sos de muştar dulce.
Bulete de brânză şi caşcaval – Ingrediente (6 porţii)
3 linguri lapte
3 linguri făină
½ linguriţă boia
¼ linguriţă piper roşu
1 ou mare
1 căţel de usturoi, tăiat fin
1 lingură pătrunjel, tăiat fin
1 lingură şuncă prosciutto, tăiată fin
sare
piper negru măcinat
230 g caşcaval din lapte de capră
170 g brânză de capră, fărâmiţată
2 albuşuri
ulei vegetal, pentru prăjit
Pentru sosul de muştar dulce
500 ml lapte bătut
120 g maioneză
80 g muştar dulce
60 g iaurt grecesc simplu
2 linguri smântână fermentată
1 ½ linguri oţet de mere
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă usturoi granulat
½ linguriţă boia
Bulete de brânză şi caşcaval – Mod de preparare
Pentru sosul de muştar dulce, amesteci într-un vas toate ingredientele, până la omogenizare. Acoperi şi dai sosul la frigider.
Pentru bulete, amesteci într-un bol mare laptele, făina, boiaua, piperul roşu, oul, usturoiul, caşcavalul, brânza scursă, bucăţelele de prosciutto, adaugi sare şi piper, după gust, omogenizezi şi dai deoparte compoziţia.
Baţi albuşurile spumă tare cu mixerul, încorporezi jumătate din compoziţia obţinută în amestecul de brânză şi caşcaval, apoi încorporezi cu grijă restul albuşurilor.
Torni o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie şi îl încingi la foc mare. Cu o lingură, iei din compoziţia obţinută, faci bulete şi le dai drumul în uleiul încins. Le prăjeşti 3-4 minute şi le întorci dacă este nevoie, ca să se rumenească pe toate părţile. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le serveşti imediat cu sosul de muştar dulce, presărate cu pătrunjel.
Sursa + foto: www.cookingandbeer.com