Bulete de brânză şi caşcaval

10 februarie 2017   Mese festive

Brânza şi caşcavalul fac casă bună în multe preparate culinare, aşa că dacă ai poftă de ceva delicios, simplu şi rapid, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Aceste bulete (preparate de formă sferică) te vor ispiti imediat ce le vei gusta, mai ales dacă le combini cu un sos de muştar dulce.

Bulete de brânză şi caşcaval – Ingrediente (6 porţii)

3 linguri lapte

3 linguri făină

½ linguriţă boia

¼ linguriţă piper roşu

1 ou mare

1 căţel de usturoi, tăiat fin

1 lingură pătrunjel, tăiat fin

1 lingură şuncă prosciutto, tăiată fin

sare

piper negru măcinat

230 g caşcaval din lapte de capră

170 g brânză de capră, fărâmiţată

2 albuşuri

ulei vegetal, pentru prăjit

Pentru sosul de muştar dulce

500 ml lapte bătut

120 g maioneză

80 g muştar dulce

60 g iaurt grecesc simplu

2 linguri smântână fermentată

1 ½ linguri oţet de mere

1 linguriţă zahăr

1 linguriţă usturoi granulat

½ linguriţă boia

Bulete de brânză şi caşcaval – Mod de preparare

Pentru sosul de muştar dulce, amesteci într-un vas toate ingredientele, până la omogenizare. Acoperi şi dai sosul la frigider.

Pentru bulete, amesteci într-un bol mare laptele, făina, boiaua, piperul roşu, oul, usturoiul, caşcavalul, brânza scursă, bucăţelele de prosciutto, adaugi sare şi piper, după gust, omogenizezi şi dai deoparte compoziţia.

Baţi albuşurile spumă tare cu mixerul, încorporezi jumătate din compoziţia obţinută în amestecul de brânză şi caşcaval, apoi încorporezi cu grijă restul  albuşurilor.

Torni o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie şi îl încingi la foc mare. Cu o lingură, iei din compoziţia obţinută, faci bulete şi le dai drumul în uleiul încins. Le prăjeşti 3-4 minute şi le întorci dacă este nevoie, ca să se rumenească pe toate părţile. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le serveşti imediat cu sosul de muştar dulce, presărate cu pătrunjel.

Sursa + foto: www.cookingandbeer.com

www.cookingandbeer.com

Mai multe