Cartofi gratinaţi la cuptor
Ţi se topesc în gură şi nu se pregătesc greu deloc. Cartofii gratinaţi la cuptor sunt perfecţi pentru masa de prânz sau cină.
Ingrediente
2-3 linguri unt
1 kg cartofi, curăţaţi şi feliaţi
praz tocat sau ceapă, după gust
3-4 căţei de usturoi, pisaţi
1 linguriţă cimbru uscat
250 ml lapte
250 g smântână
pătrunjel tocat, după gust
sare
piper
Mod de preparare – Cartofi gratinaţi la cuptor
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Căleşti prazul în puţin unt topit 2-3 minute. Adaugi usturoiul, cimbrul şi mai amesteci încă 1 minut. Încorporezi laptele, smântâna, sare şi piper, după gust. Laşi să clocotească uşor până când sosul începe să se îngroaşe.
Combini cu cartofii, apoi transferi într-o tavă sau vas termorezistent uns cu puţin ulei. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Dai la cuptor aproximativ 1 oră. Serveşti cu pătrunjel.