Cartofi umpluţi cu suncă şi sos de smântână
Aperitiv sau nu, acest aperitiv din cartofi umpluţi cu şuncă şi sos de smântână poate fi chiar şi o cină uşoară. Varianta noastră de umplutură este doar o sugestie. Tu poţi folosi orice fel de ingrediente vrei, dar nu uita însă de brânză şi de sosul de smântână.
Cartofi umpluţi cu suncă şi sos de smântână - Ingrediente
8 cartofi 300 g şuncă 1/2 ceapă roşie 50 g telemea de oi 50 g brânză proaspătă de vaci 4 linguri smântână salată verde 6-7 măsline negre frunze de busuioc verde sare piper
Cartofi umpluţi cu suncă şi sos de smântână - Mod de preparare
Cum se prepară 1 Se spală foarte bine cartofii şi se fierb, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se taie cubuleţe 200 de grame de şuncă, se amestecă cu telemeaua şi cu brânza de vaci, iar la sfârşit cu smântâna. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se crestează cartofii în patru (doar până la jumătate,
fără a despărţi feliile) şi se umplu la mijloc cu compoziţia de brânză, şuncă şi smântână. Deasupra se pun câteva feliuţe subţiri de şuncă, rondele de ceapă roşie şi frunze
de busuioc verde. Cartofi umpluţi cu suncă şi sos de smântână se servesc pe frunze de salată verde, garnisite cu măsline şi cu rondele de ceapă roşie.