Cea mai simplă reţetă de budincă cu ciocolată

20 octombrie 2017   Mese festive

Dacă preferi să pregăteşti deserturile în casă, fără prafurile instant din comerţ, cea mai simplă reţetă de budincă de ciocolată îţi stă la îndemână.

Ingrediente

100 g zahăr

25 g pudră de cacao

2 linguri amidon de porumb

1 praf de sare

2 gălbenuşuri

450 ml lapte

1 lingură unt

1 ½ linguriţă esenţă vanilie

ciocolată rasă, opţional

Mod de preparare

Mixezi zahărul, pudra de cacao, amidonul de porumb, sarea şi gălbenuşurile, într-un bol. Dai la foc mic compoziţia, apoi torni treptat laptele, în timp ce amesteci.

Continui să amesteci până începe să clocotească uşor. Mai ţii pe foc încă 1-2 minute. Iei de pe foc şi încorporezi untul şi vanilia, până la omogenizare. Torni în vase potrivite şi laşi la răcit. Dacă vrei să previi formarea unei cruste peste budincă, o acoperi cu o folie de plastic. Presari ciocolată rasă, dacă vrei. Serveşti caldă sau rece.

Sursa https://thekitchenpaper.com

Mai multe