Cea mai uşoară reţetă de pricomigdale glazurate

24 noiembrie 2016   Mese festive

Sunt printre cele mai delicioase fursecuri pe care le-ai putea prepara. Încearcă negreşit această reţetă şi îi vei bucura pe cei dragi cu aceste pricomigdale glazurate.

Pricomigdale glazurate – Ingrediente

250 g miez de nucă 3 albuşuri 200 g zahăr brun ½ linguriţă esenţă de migdale

Pentru glazură

250 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

5 linguri apă

200 g ciocolată cu lapte

Pricomigdale glazurate – Mod de preparare

Aşezi miejii de nucă într-o tavă şi îi coci în cuptor câteva minute. Îi laşi la răcorit, îi macini şi îi amesteci cu zahărul brun. Baţi albuşurile spumă tare, le amesteci cu miejii şi, la final, torni esenţa de migdale. Decupezi din hârtie de copt cerculeţe, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Pui câte o lingură de compoziţie şi îi dai o formă rotundă. Ţii tava la cuptorul încălzit în prealabil 15-20 de minute, laşi pricomigdalele la răcit, apoi le dezlipeşti uşor de pe hârtie. Topeşti ciocolata şi ungi cu ea jumătate din pricomigdale. Amesteci zahărul cu apa şi cu sucul de lămâie şi glazurezi pricomigdalele rămase.

Mai multe