Ceafă de porc glazurată
Ceafă de porc glazurată este ideală pentru mese festive sau cine speciale.
Ingrediente
1 kg ceafă de porc
1 linguriță praf de usturoi
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță rozmarin uscat
sare
piper
3 linguri ulei
Pentru glazură
2 linguri miere
5 căței de usturoi
1 lingură muştar
1 lingură ulei
2 linguri sos de soia
Mod de preparare
Speli bine carnea și o usuci. Separat, într-un bol, combini praful de usturoi cu boiaua, cu cimbrul și rozmarinul, cu sare și cu piper, după gust, torni o lingură de ulei și omogenizezi. Ungi bine pulpa de porc cu amestecul de condimente și o lași, acoperită, o oră.
Încingi uleiul rămas și frigi carnea pe toate părțile, apoi o așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt.
Între timp, amesteci toate ingredientele pentru glazură, omogenizezi compoziția și ungi cu ea carnea, acoperi tava cu folie și o dai la cuptorul încins o oră. Îndepărtezi folia, mai ții carnea 15 minute, o scoți și o lași la odihnit înainte de a o servi.