Cele mai bune gogoşi mexicane Churros FOTO
Dacă sărbătoreşti ceva alături de cei dragi, serveşte-i cu câteva gogoşi spaniole cu sos de ciocolată, extrem de delicioase! Gogoşile calde, pudrate cu zahăr şi scorţişoară, sunt servite alături de un sos cald de ciocolată. Încearcă şi tu reţeta şi te vei convinge de cât de gustoase sunt!
Cele mai bune gogoşi mexicane Churros - Ingrediente
250 ml apă 100 g zahăr 100 g unt 1 praf de sare 200 g făină 4 ouă 50 ml smântână 1 esenţă de vanilie 100 g ciocolată neagră ulei vegetal pentru prăjit scorţişoară şi zahăr, pentru pudrat
Cele mai bune gogoşi mexicane Churros - Mod de preparare
Într-o cratiţă adâncă, amesteci apa cu zahărul, untul şi sarea şi laşi să dea în clocot. Apoi adaugi făina, reduci flacăra la foc mediu şi fierbi în timp ce amesteci constant, până când aluatul capătă o culoare galben-aurie. Acum muţi aluatul într-un bol mare pentru mixer şi îl laşi să se răcească 5-10 minute.
Adaugi ouăle în vasul adânc şi baţi cu mixerul până sunt bine încorporate şi până se formează un aluat moale. Muţi compoziţia într-un poş de bucătărie.
Între timp, toci ciocolata. Adaugi smântâna, zahărul şi esenţa de vanilie într-o cratiţă mică şi le fierbi la foc mediu aproximativ 3-5 minute, Apoi încorporezi bucăţile de ciocolată şi amesteci bine până la dizolvare.
Încălzeşti puţin ulei vegetal într-o tigaie, la foc mediu-mare, apoi formezi gogoşile lungi în tigaie şi le prăjeşti pe ambele părţi, până capătă o culoare arămie. Le muţi pe un prosop de hârtie, ca să absoarbă excesul de grăsime. La final, pudrezi cu zahăr şi scorţişoară şi le serveşti cu sosul cald de ciocolată.