Chec bicolor cu zmeură, reţeta pas cu pas
Invitaţii vor fi cu siguranţă luaţi prin suprindere când îi vei servi la cafea cu o felie din acest chec bicolor, cu aromă de zmeură şi vanilie. Şi nici nu este greu de preparat!
De ce ai nevoie pentru chec
175 g unt moale
175 g zahăr
175 g făină
3 ouă
¾ linguriţă praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
65 g migdale. măcinate
3-4 linguriţe sirop de zmeură
gem de piersici
pastă de zahăr, opţional
Cum se prepară checul
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
Combini toate ingredientele, înafară de siropul de zmeură şi gemul de piersici, până când se omogenizează. Împarţi compoziţia în jumătate şi în una din ele torni siropul de zmeură.
Dai drumul la cuptor, tapetezi o tavă şi pui la mijloc o bucată de hârtie pentru ca cele două compoziţii să nu se amestece. Pui compoziţiile în tavă, le nivelezi, apoi ţii blaturile la cuptor până când trec testul scobitorii. Le laşi la răcit.
Tai parginile blaturilor, apoi le tai în patru bucăţi egale. Le ungi cu gem de piersici, apoi le suprapui.
Dacă vrei, poţi înveli checul în pastă de zahăr sau cu glazura preferată.