Chec cu ciuperci
O reţetă ideală de chec cu ciuperci pentru masa de Sărbători.
Ingrediente:
3 cepe medii 5 ouă 2 cutii de ciuperci 5 linguri de făină 5 linguri de smântână O legătură de mărar 3 linguri de ulei Sare Piper
Mod de preparare:
Ciupercile şi ceapa se taie, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se călesc într-o crăticioară, în ulei cu puţină apă, până când se înmoaie şi se evaporă apa. Se lasă la răcit. Se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius.
Se unge o tavă de chec şi se tapetează cu făină. Se separă ouăle, şi se bat albuşurile spumă. Se amestecă gălbenuşurile cu ciupercile şi mărarul. Se adaugă albuşurile şi făina. Se amestecă uşor până ce compoziţia se omogenizează, apoi se toarnă în tavă. Se lasă acest chec cu ciuperci la cuptor 50 de minute. În primele 30 de minute nu se deschide cuptorul pentru a evita ca amestecul să dea înapoi.
Se scoate acest chec cu ciuperci din cuptor, se lasă la răcit, apoi se scoate din tavă. Se păstrează la frigider, învelit în folie de plastic.
Foto: caietulcuretete.com