Chec cu iaurt şi zmeură, un răsfăţ dulce

27 iulie 2017   Mese festive

Din ingrediente pe care le ai în dulap şi un pahar cu zmeură poţi prepara cel mai aromat chec al verii. Încearcă reţeta şi spune-ne cum a ieşit!

De ce ai nevoie pentru chec

Pentru glazură

125 g zmeură

2 linguri zahăr

Pentru chec

250 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

220 g unt

200 g zahăr

3 ouă

120 g iaurt

coaja de la 1 lămâie

Cum se prepară checul

Pentru glazură, pui zmeura cu zahărul într-o cratiţă, pe foc mic, şi amesteci până când capătă consistenţa unui gem. Dai deoparte şi laşi la răcorit.

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu praful de copt şi sarea. Mixezi untul până când capătă o consistenţă cremoasă, adaugi zahărul, omogenizezi, apoi încorporezi treptat ouăle, iaurtul, coaja de lămâie şi, la final, făina.

Pui jumătate din compoziţie în tavă, pui jumătate din zmeură, torni restul de compoziţie şi întinzi restul de zmeură. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.

Sursa http://marshasbakingaddiction.com

http://marshasbakingaddiction.com

Mai multe