Chec marmorat

24 octombrie 2013   Mese festive

Un desert simplu care ne aduce zâmbetul pe buze şi ne încântă papilele gustative.

Ingrediente:

160 g făină 100 g zahăr 120 g unt moale 3 ouă ½ linguriţă praf de copt 100 g ciocolată neagră zahăr pudră pentru décor

Mod de preparare:

Amesteci, într-un bol, ouăle cu zahărul până când compoziţia se albeşte. Topeşti untul şi îl laşi la răcit. Adaugi în amestecul de ou făina, praful de copt şi untul topit. Încorporezi bine, cu un tel. Tapetezi o tavă de chec şi torni jumătate din compoziţie. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o adaugi în restul de aluat. Amesteci şi torni compoziţia peste aluatul din tavă. Dai la cuptorul încins în prealabil. După 30 de minute, faci proba cu scobitoarea, şi dacă aceasta iese uscată scoţi tava.

Dacă vrei, acoperi checul cu un strat subţire de zahăr pudră.

Mai multe