Chec mozaic
Dovleacul copt este unul dintre deliciile toamnei. Ca ingredient pentru păjituri însă, devine un răsfăţ chiar şi pentru cei mai mofturoşi. Iată o reţetă cu parfum de toamnă - chec mozaic.
Ingrediente:
8 linguri ulei 8 linguri făină 8 linguri zahăr tos 4 ouă 1 praf de copt 2 linguri cu vârf de cacao 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 felii de dovleac copt Sare
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri, presari sare şi le baţi bine. Adaugi zahărul în ploaie şi continui să baţi până când capătă consistenţa unei creme tari. Separat freci gălbenuşurile cu uleiul, stingi praful de copt cu zeama de lămâie şi îl torni în compoziţie, apoi le combini cu albuşurile. Adaugi făina în ploaie, amesteci şi presari cacaua printr-o strecurătoare. Încorporezi cu grijă toate ingredientele. Dovleacul copt îl tai cubuleţe şi îl adaugi în compoziţie. Tapetezi o tavă de cozonac sau de chec, torni compoziţia şi nivelezi. Dai acest chec mozaic la cuptorul încălzit în prealabil şi coci aproximativ 45 de minute.
Acest chec mozaic este copt când trece testul cu scobitoarea.
Chec sarat cu masline si branza