Chec zebra
Copiii cu siguranţă vor fi nerăbdători să guste din acest chec dungat, asemeni unei zebre. Şi unde mai pui că nici nu este greu de preparat.
De ce ai nevoie pentru chec zebră
750 g făină
250 g unt
100 ml ulei
100 ml lapte
300 g zahăr
10 ouă
2 linguriţe esenţă de vanilie
1 linguriţă praf de copt
5 linguri cacao
Cum se prepară chec zebră
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Combini făina cu praful de copt şi zahărul. Mixezi untul cu gălbenuşurile, uleiul, laptele şi esenţa de vanilie. Încorporezi treptat făina şi, la final, albuşurile. Împarţi compoziţia în jumătate şi pui în una din ele cacaua. Torni în poş compoziţia simplă şi formezi cu ea cercuri în tavă, lăsând spaţii între ele. Adaugi apoi compoziţia de cacao în poş şi umpli spaţiile libere. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.
Sursa foto http://www.coffeeandvanilla.com