Cheesecake cu blat de biscuiţi
Răsfaţă-te cu un cheesecake cu blat de biscuiţi, simplu şi uşor de preparat, pe care îl poţi decora cu ce fructe doreşti.
Ingrediente
Pentru blat 120 g biscuiţi graham, mărunţiţi 3 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 6 linguri unt, topit Pentru cremă 250 g cremă de brânză 200 g zahăr 3 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 2 linguriţe zeamă de lămâie
450 g smântână
3 linguri zahăr
½ linguriţă vanilie
fructe, opţional
Mod de preparare – Cheesecake cu blat de biscuiţi
Preîncălzeşti cuptorul la 150 °C. Combini biscuiţii cu zahărul, scorţişoara şi untul. Aşezi compoziţia într-o tavă rotundă, presând-o uşor cu degetele. Mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi încorporezi treptat ouăle. Adaugi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Torni crema în tavă şi o nivelezi. Dai la cuptor 1 oră şi 15 minute, verificând din când în când.
Amesteci toate ingredientele pentru glazură. Torni peste cremă şi mai ţii în cuptor încă 10 minute. Decorezi cu fructe.