Chefal prăjit cu legume în sos vierge
Când vrei să mai alternezi carnea cu peştele, iată o reţetă gustoasă de chefal prăjit, cu legume.
De ce ai nevoie ca să prepari chefal prăjit cu legume în sos vierge:
4 chefali
ulei, pentru prăjit
Pentru sosul vierge
50 ml ulei de măsline extravirgin
50 ml suc de portocale
sare
1 praf de zahăr
8 frunze de busuioc, tăiate fin
Pentru garnitura de legume
1 castravete curăţat
4 roşii cherry
8 cepe verzi
2 căţei de usturoi
sare
20 ml ulei
Cum prepari chefal prăjit cu legume în sos vierge:
Tai castravetele rondele şi le dai deoparte, iar roşiile le tai pe jumătate. Pe cele din urmă le pui într-o tavă împreună cu usturoiul tăiat feliuţe. Asezonezi cu sare, după gust şi torni uleiul. Dai la cuptor la foc mic, circa 20 minute. Opăreşti cepele verzi în apă clocotită 1 minut şi le pui în apă rece. Apoi le căleşti şi le dai deoparte. Într-o tigaie neaderentă, prăjeşti chefalul pe partea cu piele până când aceasta devine crocantă, dar nu foarte închisă la culoare, apoi îl întorci pe partea cealaltă.
Pentru sos, combini sucul de portocale, uleiul, sarea, şi zahărul, după gust şi amesteci, adăugând frunzele de busuioc tăiate fin. Înainte de a servi, căleşti rapid feliile de castravete. Le aşezi apoi pe platou, împreună cu cepele verzi sotate şi roşiile, peştele prăjit, stropind totul cu sosul vierge.