Chifteluţe cu sos dulce-acrişor
Dacă îţi plac chifteluţele, atunci trebuie să le incerci în această combinaţie. Te vei îndrăgosti de gustul lor alături de un sos dulce-acrişor.
Ingrediente
Pentru chifteluţe
500g carne tocată de pui sau porc 2 linguri ceapă verde 1/3 linguri piper negru ½ linguriţă ghimbir 2 linguri pesmet 2 căţei de usturoi 2 linguri sos de soia 2 linguriţe sos de stridii 1 linguriţă ulei de susan
Pentru sos
12 linguri vin de orez
5 linguriţe zahăr
6 linguri ketchup
3-4 linguriţe sos de soia
Alte ingrediente
1 ceapă
1 ardei verde
3 felii ananas, proaspăt sau din conservă
½ morcov
1 lingură ulei de susan
1 lingură sau mai multe ulei de floarea soarelui
Aluat
1 cană făină
2 linguri praf de copt
½ linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
1ţă sare
1 linguriţă zahăr
1/3 linguriţă piper negru
2/3 cană apă
1 ou
Mod de preparare
Pune ingredientele pentru cifteluţe într-un bol şi amestecă-le. Formează bile mici, aşează-le pe o farfurie şi pune-le la frigider. Amestecă făina cu praful de copt, sare, zahăr şi piper negru. Adaugă oul bătut şi apa.
Dă chiftelutele prin făină înante de a le prăji, asigurându-te că sunt acoperite în totalitate de aluat. Aşază-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge de ulei.
Într-o oală mică pune vinul de orez şi zahărul şi amestecă, pe foc, până când zahărul se topeşte. Adaugă sosul de soia şi ketchup ul şi continuă să amesteci. După 1 minut, ia oala de pe foc. Acesta este sosul tău dulce-acrişor.
Taie ceapa şi ardeiul verde în bucăţi medii, ananasul în cubuleţe, iar morcuvul răzuieşte-l. Pune într-o tigaie ulei de susan, iar când acesta devine foarte încins adaugă ceapa, ardeiul şi morcovul şi lasă-le pentru 3-4 minute. Legumele trebuie să fie crocante, nu moi.
În ultimul minut adaugă ananasul şi sosul dulce-acrişor şi amestecă bine. Adaugă in final şi aceste chifteluţe şi amestecă. Ia-le de pe foc. Dacă preparatul este prea gros, adaugă supă de pui dar asigura-te că nu e prea lichid.
Sursa: http://spicetraveller.com