Chifteluţe greceşti

14 aprilie 2014   Mese festive

Ingredientele mediteraneene oferă acestor chifteluţe un gust aparte. Le puteţi servi atunci când vin rudele în vizită.

Ingrediente:

Pentru sos:

o cană de iaurt grecesc un castravete mediu dat prin răzătoare 3 linguri de frunze de mentă tocate o linguriţă de coajă de lămâie rasă 2 linguriţe de coajă de lămâie sare piper negru măcinat

Pentru chifteluţe:

1 kg de carne tocată amestec

3 sferturi de cană de brânză feta fărâmiţată

o lingură de oregano

un sfert de linguriţă de ardei iute tocat sau pudră de ardei iute

ulei de măsline

Mod de preparare:

Amestecaţi iaurtul, castravetele, menta, coaja şi zeama de lămâie, şi 3 sferturi de linguriţă de sare. Asezonaţi cu piper. În alt recipient, amestecaţi carnea, brânza feta, oregano şi ardeiul iute. Din această compoziţie, formaţi chifteluţele. Ungeţi o tigaie cu ulei şi prăjiţi chiftelele, aproximativ 8 minute.

Serviţi-le alături de sos.

Sursa: marthastewart.com

Mai multe