Chili con carne
Ne-am gândit că ar fi bine să vă provocăm astăzi la o reţetă de chili con carne, o reţetă deosebită şi străină de bucătăria tradiţională românească.
Ingrediente pentru chili con carne
500 g carne tocată de vită 400 g fasole boabe (fiartă) 400 ml pulpă de roşii (conservă) 3 linguri pastă de roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri boabe de porumb 2 linguri ulei 1 ardei iute sau boia de ardei iute oregano uscat chimion măcinat crenguţe de pătrunjel verde pentru decor sare piper
Mod de preparare pentru chili con carne
Fierbi fasolea cu o zi înainte sau foloseşti fasole din conservă pentru a scurta timpul de preparare. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt în ulei bine încins, până se înmoaie. Adaugi carnea şi continui călirea până când zeama scade şi carnea prinde culoare. Adaugi ardeiul tăiat mărunt, ierburi aromate, după gust, puţină sare şi amesteci. Adaugi fasolea scursă de zeamă, pulpa şi pasta de roşii, porumbul, o jumătate cană de apă caldă, acoperi vasul cu capac şi-l introduci la cuptor pentru circa 40 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, potriveşti gustul de sare şi piper şi-l mai laşi la cuptor, fără capac, pentru a se rumeni uşor. Serveşti chili con carne preparatul cald, decorat cu crenguţe de pătrunjel verde.