Chilli con carne
Când ai câţiva musafiri la masă, le poţi pune pe masă acest fel de mâncare picant pentru un gust deosebit.
Ingrediente
300 g carne de vită tocată 2 linguri ulei 1 cană de fasole roşie din conservă 150 g boabe de porumb dulce din conservă 1 morcov 1 ceapă roşie 3-4 căţei de usturoi 1 ardei galben 1-2 ardei iuţi sau chilli (după preferinţă) 150 ml suc de roşii pătrunjel verde oregano uscat sare piper
Cum se prepară
Se călesc uşor, în uleiul bine încins, morcovul, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, după care se adaugă ardeii (gras şi chilli) tăiaţi fâşii sau cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, oregano, după gust, apoi se adaugă carnea tocată, 3-4 linguri de apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 15 minute, amestecând din când în când să nu se prindă.
Când carnea este bine pătrunsă, se adaugă fasolea şi boabele de porumb scurse, sucul de roşii, se mai pune sare, dacă este cazul, şi se lasă să fiarbă încă 10 minute. Se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel verde.