Choux cu brânză și somon afumat
Aceste bunătăţi sunt un adevărat răsfăţ culinar.
Ingrediente
250 ml apă
1 praf sare
100 g unt
150 g făină
3 ouă
200 g somon afumat
200 g cremă de brânză
zeamă de lămâie
câteva fire de mărar
Mod de preparare
Prepari aluatul de choux: pui la fiert apa, într-o cratiță cu pereți înalți, adaugi sarea și untul și amesteci până ce untul s-a topit complet. Iei de pe foc și pui făina, dintr-o singură mișcare. Amesteci energic până obții o cocă omogenă, care se desprinde singură de pe lingură. Lași puțin să se răcească și încorporezi, pe rând, fiecare ou. Amesteci bine până ce obții un aluat care alunecă de pe lingură, dar își păstrează forma.
Cu un poș, așezi aluatul, la distanțe de câțiva centimetri, într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul încins și lași 20-25 de minute, timp în care gogoșile se umflă și se rumenesc puțin. Închizi cuptorul, dar lași tava înăuntru, cu ușa întredeschisă.
Între timp, amesteci crema de brânză cu somonul afumat tăiat mărunt, puțină sare și piper și zeama de lămâie. Când choux-urile s-au răcit, le tai capacul și le umpli cu ajutorul unei lingurițe cu cremă de brânză și somon. Decorezi cu frunze de mărar.