Churros. Reţeta de gogoşi spaniole

20 ianuarie 2016   Mese festive

Pentru musafirii tăi, pregăteşte o reţetă specială de gogoşele spaniole, adică de churros.

Ingrediente (5-6 porţii)

250 ml apă 50 g unt 200 g făină 5 linguri de zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 ouă 1 lămâie 100 g zahăr pudră ulei sare nucşoară

Mod de preparare

Se pun la fiert apa cu zahărul, untul, coaja rasă de lămâie, sarea, puţină nucşoară şi zahărul vanilat. Când clocoteşte se ia de pe foc şi se adaugă făina în ploaie, amestecând repede ca să nu se formeze cocoloaşe. După ce s-a răcit puţin, se încorporează pe rând ouăle şi se amestecă energic. După ce s-a răcit foarte bine aluatul, se pune într-un spriţ şi se formează batone de 20 cm sau mai lungi, într-o tigaie cu uleiul încins. Se vor obţine nişte „eclere” prăjite pe care spaniolii le numesc churros. Se pudrează cu zahăr şi sunt bune calde.

Mai multe