Cidru de mere. Reţeta cu drojdie

11 ianuarie 2017   Mese festive

O delicioasă băutură, pe bază de mere, cu care să îţi răsfeţi familia. Nu ai nevoie de ingrediente complicate sau prea scumpe, ci doar de puţină răbdare.

Ai nevoie de

2 kg mere 1 kg zahăr 4 l apă 10 g drojdie

Mod de preparare

Speli merele, le tai felii subţiri, îndepărtând căsuţa cu seminţe şi le aşezi într-un borcan mare cu capacitatea de 8-10 litri. Adaugi drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, zahărul şi apa. Acoperi borcanul cu un tifon şi îl aşezi într-un loc cald, ferit de curenţi de aer, circa 2 săptămâni, având grijă să amesteci conţinutul borcanului în fi ecare zi. În ultimele două zile, aşezi borcanul undeva la răcoare, nu mai amesteci deloc pentru a da posibilitatea lichidului să se limpezească. Tragi lichidul în recipiente de sticlă (nu de plastic!) cu un furtun, le sigilezi cu dopuri înfiletate (sau de plută, opărite) şi le depozitezi la loc răcoros.

Cidru de mere

Cidru de mere

Cidru de mere (rinichi)

Cidru de mere (rinichi)

Friptură de porc cu mere

Friptură de porc cu mere

Mai multe