Ciorbă de miel cu borş şi leuştean

27 aprilie 2016   Mese festive

Fără câteva ingrediente importante, o adevărată ciorbă de miel cu borş şi leuştean nu este una care să-ţi ducă mai departe faima de bucătăreasă bună. Pune borş făcut în casă şi leuştean prooaspăt din piaţă şi vei obţine un rezultat garantat.

Ciorbă de miel cu borş şi leuştean - Ingrediente (6 porţii)

½ kg carne de miel 1 fir de praz 1 morcov ½ ţelină 1 legătură leuştean sare 500 ml borş opţional, o mână de fasole roşie prefiartă, pentru un gust special

Ciorbă de miel cu borş şi leuştean - Mod de preparare

Pui carnea la fiert şi, după ce a dat un clocot, arunci apa. Aşezi din nou la fiert în apă cu sare şi iei spuma. Când se desprinde cu uşurinţă de pe oase, o scoţi

şi o dezosezi.

Toci prazul (numai partea albă), morcovul şi ţelina şi le pui în zeama de carne. Când s-au înmuiat, torni borşul, fiert în prealabil, şi adaugi carnea dezosată împreună cu fasolea prefiartă. Mai laşi pe foc 15 minute, dai deoparte şi presari leuşteanul tăiat fin.

foto: profimedia

Mai multe