Clafoutis de caise
Dacă nu vrei să aştepţi după un desert care trebuie ţinut la frigider şi pe care să-l poţi savura la doar câteva minute după ce l-ai scos din cuptor, atunci prepară clafoutis de caise.
De ce ai nevoie pentru clafoutis de caise
500 g făină
250 g zahăr pudră
100 g unt
1 lingură esenţă de vanilie
1 praf de sare
7 caise
3 ouă
250 ml lapte
Cum se prepară clafoutis cu caise
Topeşti untul şi-l laşi la răcorit. Combini făina cu zahărul, adaugi laptele, ouăle bătute, sarea şi esenţa de vanilie. Amesteci energic pentru a nu rămâne cocoloaşe. Tapetezi o tavă şi torni compoziţia. Nivelezi şi aşezi din loc în loc felii de caise. Dai tava la cuptor 35-40 de minute, până ce se rumeneşte prăjitura. O laşi puţin la răcorit şi o poţi servi simplă, cu zahăr pudră pe deasupra sau alături de îngheţată.
Sursa foto https://acupcakeforlove.wordpress.com