Clafoutis de caise

28 iunie 2016   Mese festive

Dacă nu vrei să aştepţi după un desert care trebuie ţinut la frigider şi pe care să-l poţi savura la doar câteva minute după ce l-ai scos din cuptor, atunci prepară clafoutis de caise.

De ce ai nevoie pentru clafoutis de caise

500 g făină

250 g zahăr pudră

100 g unt

1 lingură esenţă de vanilie

1 praf de sare

7 caise

3 ouă

250 ml lapte

Cum se prepară clafoutis cu caise

Topeşti untul şi-l laşi la răcorit. Combini făina cu zahărul, adaugi laptele, ouăle bătute, sarea şi esenţa de vanilie. Amesteci energic pentru a nu rămâne cocoloaşe. Tapetezi o tavă şi torni compoziţia. Nivelezi şi aşezi din loc în loc felii de caise. Dai tava la cuptor 35-40 de minute, până ce se rumeneşte prăjitura. O laşi puţin la răcorit şi o poţi servi simplă, cu zahăr pudră pe deasupra sau alături de îngheţată.

Sursa foto https://acupcakeforlove.wordpress.com

https://acupcakeforlove.wordpress.com

Mai multe