Clătite cu frişcă şi struguri
12 septembrie 2014
Mese festive
Mai sofisticate sau mai simple umplutirle pentru clătite pot fi sărate sau dulci. Una din ele, cu care sigur îţi vei încânta oaspeţii, este cea pe care o vei regăsi în reţeta de mai jos.
Ingrediente
Pentru clătite
400 g făină 4 ouă 500 ml lapte 50 ml ulei 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
300 g boabe de struguri
100 g ananas din compot
300 ml frişcă
Mod de preparare
Se bat ouăle cu laptele, praful de sare şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina. Din această compoziţie se coc clătitele. Ananasul din compot se scurge bine şi se taie felii. Se amestecă încet cu frişca şi boabele de struguri.
Se umplu clătitele cu compoziţia şi se rulează uşor. Se pot servi presărate cu puţină cacao şi ornate cu migdale sau nuci.
sursa foto: profimedia